onbemand palletiseren 

FLEXIBELE OPLOSSING 

De Hanwha cobot is een flexibele oplossing voor het onbemand palletiseren. De programmeertijd is namelijk extreem kort, hooguit enkele muisklikken. Hierdoor kan de cobot snel worden omgesteld maar een ander product. Dankzij de compacte afmetingen past de Hanwha cobot bijna overal. Dymato Automation kan zelfs een oplossing leveren om de cobot eenvoudig naar een andere productielijn te verplaatsen om nog flexibeler inzetbaar te zijn. En met een tilgewicht tot 12 kilogram en een grote keus aan grijpers, kan de cobot bijna elk product stapelen.  

Geautomatiseerd stapelen van goederen 

Cobot palletisering kan worden toegepast in zeer uiteenlopende industrieën, zoals auto-onderdelen, voedsel, hout, metaal en meubels. De uiterst nauwkeurige cobot  kan producten stabiel op de exacte locatie laden om de productiviteit te verhogen en voorkomen dat werknemers veel herhaalde draai-tilbewegingen moeten uitvoeren en daarmee gepaard gaande gezondheidsrisico’s vermijden.  

Bekijk een video van palletiseren met de Hanwha cobot

System integrator De Jong Engineering heeft een automatische palletiseeroplossing ontwikkeld, waarbij ervoor gekozen is om deze standaard uit te rusten met een Hanwha HCR of Hanwha HCR-A cobot van Dymato Automation.